Formulier hier, formulier daar..
Door: judithinbelfast
Blijf op de hoogte en volg Judith
23 November 2010 | Nederland, Oss
Nu ik mijn site heb aangemaakt vind ik het wel zo leuk om meteen een berichtje te plaatsen, dus bij deze!
Zoals jullie ondertussen weten ga ik studeren in Belfast. Misschien vinden jullie het ook wel leuk om te weten met wie ik ga, en wat ik daar eigenlijk ga doen.
Ik ga gelukkig niet alleen, twee klasgenootjes: Sanne en Simone gaan met me mee. In Belfast zullen we met een groep van 48 buitenlandse studenten (Nederlanders, Belgen, Zweden, Amerikan, en andere nationaliteiten) zijn, moet goed komen dus!
We hebben voor de universiteit de volgende vakken gekozen:
- Unity in Diversity
- Irish film studies
- Reflective journal
- International week
- British History (1860 – 1914)
- Academic Writing in English
- Ireland in Europe (Culture)
- Professional Studies in one school based subject
- School based work: 4 weken stage op een Ierse basisschool.
Het ticket hebben we 1,5 week geleden geboekt en we vliegen woensdag 5 januari om 20.50u vanaf Schiphol, spannend. Omdat Sanne en ik met de vakantie al moeite hebben om onder de 20 kilo te blijven, en we dan alleen maar zomerspullen en slippers hebben leek het ons wel zo verstandig om een koffer van 30 kilo te boeken! Zijn er nog knappe, sterke mannen die aanbieden deze voor ons te dragen? Voel je dan niet bezwaard om te reageren. ;)
Ondertussen komt er trouwens best veel geregel bij kijken, formulieren voor de HAN, formulieren voor de pabo, formulieren voor de universiteit, aanvraag uitwonende beurs, teruggave ov, ... Zelfs een verklaring van goed gedrag, en ja, die heb ik ondertussen ontvangen. Gelukkig maar! En zo slim als wij zijn gaat het invullen van de formulieren natuurlijk niet allemaal meteen de eerste keer goed, sommige formulieren hebben we al wel 3x ingevuld! Maar uiteindelijk komen we er wel.
Het komt steeds dichterbij, spannend, nog maar 43 dagen, maar ik heb er zin in. Vandaag hebben Simone en ik al op site's gekeken welke leuke concerten, festivals en andere feestjes zijn. Het zijn er genoeg, dus de carnaval en koninginnedag halen wij wel in. Beetje jammer alleen dat John Mayer niet naar Belfast komt! Ook hebben we al bedacht dat we sowieso een keer naar Londen willen! Dat zal vast niet ons enige tripje worden.
Ik vond trouwens van mezelf dat ik een Engels boek moest gaan lezen, om alvast een beetje in te komen. Ik ben alleen niet zo van de boeken, maaaarrrr ik heb vandaag bij de super een engelstalige Donald Duck pocket gevonden haha! En natuurlijk meteen gekocht.
Ik houd jullie op de hoogte!
With love,
Judith
24 November 2010 - 07:03
J3 :
Goed bezig !
Spannend allemaal ! -
24 November 2010 - 09:58
Pap:
Heh Juut, een goed begin is het halve werk. De site ziet er leuk uit in Oranje. Zullen de Ieren dat wel goed vinden? Zoals je weet zal ik je koffers wel dragen. Dat ben ik wel gewend met zoveel vrouwen thuis ;-) Hoop wel dat mijn pootje het kan dragen. -
24 November 2010 - 22:02
Gail:
Haha Briljant Juudje!
Je gaat het er vast super naar je zin hebben!
Have lots, lots, lots and lots of fun ;)
Dikke kus! -
30 November 2010 - 22:02
Carin, Louis, Joost:
Hallo Juute Pruut, leuk om te lezen en we gaan je zeker volgen en berichtjes plaatsen. XXX -
02 December 2010 - 11:24
Jeroen:
Als je een goed Engels boek zoekt waar je helemaal gek van wordt en na een tijdje niet meer weet wat nou wel of niet goed Engels is moet je The Color Purple lezen! Vol spelfouten en kromme zinnen, echt een aanrader! ;)
O en veel plezier en succes enzo! :p -
29 December 2010 - 16:38
Marie-Claire:
Nu gaat het aftellen echt beginnen,
en het koffer pakken ook, ooooo als dat maar gaat passen allemaal. X mama -
02 Januari 2011 - 10:43
Anne:
Ik ga je volgen, geniet er van! :) -
03 Januari 2011 - 17:47
Cathelijne:
alvast heeeeeeel veel plezier en succes daar!!!:)
ik ga je zeker volgen!
xxx