First day in Belfast. - Reisverslag uit Belfast, Verenigd Koninkrijk van Judith Kleinsman - WaarBenJij.nu First day in Belfast. - Reisverslag uit Belfast, Verenigd Koninkrijk van Judith Kleinsman - WaarBenJij.nu

First day in Belfast.

Door: judithinbelfast

Blijf op de hoogte en volg Judith

06 Januari 2011 | Verenigd Koninkrijk, Belfast

Heee lieve mensen,

Jaja, daar ben ik dan! Live vanuit Belfast. Natuurlijk is het niet leuk om met een saai stukje te beginnen. Ik heb daarom mijn best gedaan om het een beetje spannend te maken..
Laat ik bij het begin beginnen (wel zo handig). Gisteren, woensdag 5 januari was het dan zo ver. Om 20.50u zouden we vertrekken. Spannend dus, want moest er de hele dag op zitten wachten. Dus na wat bezigheidstherapie en een flink bord shoarma om kwart voor 4 ’s middags zijn we om 5u vertrokken richting Schiphol. Ik denk dat we er om ongeveer half 7 waren, op zoek naar Sanne en Simone.
Maar wie waren daar ineens? Talitha, Ella, Agnes en Berfu (vriendinnetjes uit Oss), wat een verassing! Echt totaal onverwacht, ik wist van niks. Wat ontzettend lief, en ik schrok er ook wel een beetje van. Daar waren de eerste traantjes dan (op het vliegveld).
Toen Sanne er ook was zijn we met zijn drieën gaan inchecken. Mijn koffer woog 29,8 kilo haha, goed uitgerekend! Daarna wat drinken bij de Starbucks en afscheid nemen…
Niet leuk, maar het hoort erbij! Iedereen een dikke knuffel, nog een keertje zwaaien, traantje wegpinken, en weg zijn we.
Snel nog een lekker geurtje kopen, ik bedoel: als je dan toch taxfree kunt shoppen! Op naar het vliegtuig. De vlucht ging goed, er zat een lieve Ierse vrouw voor ons die ons gerust stelde en meteen uitnodigde om een keer te komen eten. Achter ons zat een Nederlandse man die al een paar jaar in Belfast woont en ook hij gaf ons tips.
Vanuit het vliegtuig was de stad echt heel mooi, zo veel lichtjes! De Nederlandse man zei dat hij Belfast nog nooit zo mooi gezien had. We hebben foto’s gemaakt, maar real-life was het mooier haha.
We gingen landen, op naar de douane. In de rij begon het goed, waar is mijn portemonnee? Shit, niet in mijn tas, niet in mijn koffer. Stressssss. Waarom ben ik altijd alles kwijt? Waarom zijn papa en mama er niet om te zeggen: Judith, heb je alles? Kijk nog een keer achterom of je niks vergeten bent. Lekker begin, mijn portemonnee moest dus nog in het vliegtuig liggen, inclusief ID. Dat vrouwtje bij de douane wilde wel voor me gaan kijken, als ze klaar was. Dat duurde dus een uur maar THANK GOD, uiteindelijk was hij terecht! Een voordeel, we hoefden niet meer op onze koffers te wachten!
We moesten naar ‘the meeting point’, waar we opgehaald zouden worden. Sorry for waiting! Twee Ierse jongens halen iedereen op vanuit de universiteit en we zouden afgezet worden bij ons huis. Echt vreemd, we reden aan de verkeerde kant van de weg. En op de rotonde rijden ze dus ook de andere kant op haha.
Ik werd als laatste afgezet. Omdat Marne, mijn Amerikaanse huisgenootje er al was, had ik geen sleutel. Maar door het lange wachten (nogmaals sorry!), het was ondertussen al kwart over 12, lag ze al op bed. Ze was ’s middags aangekomen en had een flinke jetlag. No way dus dat ze de deur open deed. Gelukkig woont Carola bij mij in de straat. Ze zat bij ons in het vliegtuig, dus ben ik daar gaan slapen.
Vandaag zijn we naar de universiteit gegaan voor de sleutel. Deze moest nog gebracht worden. Dus toen zijn Sanne, Simone en ik boodschappen gaan doen. We hebben een Ierse telefoon gekocht, heel handig want iedereen heeft hier de provider O2. Dan kun je onderling gratis bellen en smsen, ideaal! Dit is trouwens mijn nummer: +447592339563. Ook een dongel zodat we internet hebben.
Daarna gingen we naar de poundshop, wat een goeie winkel. De naam zegt het al: alles kost 1 pound. Handig! Meteen van alles ingeslagen: shampoo, conditioner, vaatdoekjes, schoonmaakmiddel (jaaa mama), boterhamzakjes, tissues, deo, pennen, collegeblok. Daarna de supermarkt in want er moet natuurlijk ook wat gegeten worden. Vanavond gaan Sanne, Simone en ik samen spaghetti eten. We hadden een hoop tassen, dus ik kwam op het briljante idee om ze allemaal in een winkelwagentje te doen, en dan morgen terug te brengen. Een probleempje, toen we voorbij de poort waren kwam het winkelwagentje niet meer echt vooruit. Huh? We gingen hoopvol het wagentje terugbrengen en omruilen voor een andere. Ik heb nog even een testrondje gereden, ja, hij was goed. Poging twee. En jaar hoor, voorbij de poort deed hij het niet meer. Wat bleek, die dingen zijn beveiligd. Beetje jammer, daaag briljant plan, hallo pijnlijke afgeknelde vingers!
Toen terug naar St. Mary’s, mijn sleutel ophalen. Mijn huisgenootjes Marne, Tom & Tom waren er al. De kamer op de bovenste verdieping was nog vrij, niet heel groot, maar prima te doen. Alleen een probleem! Er stond geen kast. En met een koffer van 30 kilo is een kast toch wel handig. Tom had twee kasten op zijn kamer, dus we hadden bedacht dat ik er wel een mocht hebben. Helaas kwam de kast niet eens de trap op! Uiteindelijk heb ik nu de kast van de andere Tom, en heeft hij twee kleine kastjes. Probleem opgelost! We hebben mijn koffer opgehaald bij Carola en gelukkig heb ik sterke mannen en huis die mijn koffer twee verdieping omhoog hebben getild. Ze zijn trouwens heel leuk, mijn roomies. We hebben best een grote woonkamer met tafel en mini tv’tje. Morgen gaan we de boel een beetje verbouwen zodat het iets gezelliger wordt, komt helemaal goed!
Vanavond naar gaan we naar een of andere pub, bijna iedereen gaat mee. Er is ook karaoke, dus het zal vast gezellig zijn! We zullen het niet laat maken, want morgen om 9u hebben we introductie op school. Ben benieuwd, want ik was er vanmiddag al verdwaald.
Tot nu toe zijn alle mensen hier heel aardig, zowel de studenten als de Ieren. Het accent is wel vreemd, soms niet te verstaan. Ik heb al drie keer gehad dat iemand aan mij vroeg: ‘Do you want a bag?’ en ‘Someone lost his bag in the plane’ Moet niet heel moeilijk zijn zou je denken. Alleen klinkt ‘bag’ hier als ‘bike’. Dus ik dacht al: wie vergeet nou zijn fiets in het vliegtuig? En nee, ik hoef geen fiets om mijn boodschappen.
Maargoed, een kwestie van wennen denk ik. Ik zal nu maar eens stoppen met mijn enorme lulverhaal (wat je allemaal niet kunt meemaken in 1 dag).

Tot het volgende avontuur!
Liefs,
Judith

• 06 Januari 2011 - 18:14

Kim 3C:

Hee Judith!
    Wat een leuk eerste verhaaltje uit Belfast! Je hebt inderdaad al een hoop meegemaakt in 1 dag. Wel fijn dat de eerste indrukken goed zijn. Ben erg benieuwd naar hoe de school is. Op de pabo is het erg rustig in de klas. Zaten dinsdag met z'n 10en bij kernteam, dat was dan de hele klas. Doe je Simone en Sanne de groetjes? Veel succes morgen!!
    Liefs, Kim

• 06 Januari 2011 - 18:38

Mama:

Tjonge wat ben je toch ook 'n flapdrol hè. Maar gelukkig komt bij jou ook altijd alles goed!

Groetjes van de hele fam. oma, alle tantes, ooms en nichten en neven. Maar ze gaan je volgen hoor. Na zo'n spannende start kan het alleen maar gezelliger gaan worden.

dikke kus mama

• 06 Januari 2011 - 19:15

Papa:

Heh Juutje, het lullen ben je nog niet verleerd na een dag. Ben benieuwd of je dit tempo gaat volhouden ;-))

De eerste indruk is OK ook al ben je af en toe een badmuts zonder pap en mam. Je hebt nu een maand of 5 de tijd om het zelf te regelen.

Succes, veel plezier en een dikke knuffel...........pap

• 06 Januari 2011 - 19:38

Petra:

Ha Juut
    Tjonge, dit maak ik met mijn kinderen noooooit mee dat ze iets kwijt zijn.
    Lekker genieten van alles en hou ons op de hoogte. Ben benieuwd of alle verhalen zo lang blijven. HAHAHAHA
    XXXXXX uit Reurle

• 06 Januari 2011 - 19:54

Ellen Ermers:

Ha Judith,

Wat een leuk reisverslag, en wat heb je veel meegemaakt, die eerste dag!
    Maak er maar een fijne tijd van (zal wel lukken!!). Groeten van ellen.

• 06 Januari 2011 - 20:03

Carin, Louis & Joost:

Hi Judith, leuk om te lezen hoe soepel (ahum) je 1ste dag verlopen is. Blijf schrijven want het is echt leuk om te lezen en we zijn allemaal heel benieuwd hoe je het daar maakt.
    Heel veel liefs en een dikke knuffel van ons alle3.

• 06 Januari 2011 - 20:13

Indi:

Lieve Juud, haha.. Wat heb ik gelachen om jouw portomonnee gebeuren! Muts die je af en toe bent. Zo te horen heb je al flink wat mee gemaakt op je eerste dag in Belfast! Ben benieuwd naar wat er nog komen gaat.. Haha. Maar fijn dat je lieve roomies hebt.. Altijd fijn mannen met sterke handen die al je tassen kunnen dragen.. Ik zeg; hou ze te vriend! ;) Nou geniet in de pub vanavond! Kus

• 06 Januari 2011 - 20:41

RAGGIE (ragmar Dus;):

Heej Judith!
    Echt een leuk verhaal! Ik ben nu al een beetje zenuwachtig voor mijn 4 vertrek. Maar het komt vast goed. Ik moest wel even lachen om je verhaal...met je bag. Haha, komt vast goed! Je zal vast niet de enige zijn die van die leuke acties heeft. Fijn dat je ook leuke roomies hebt. Dat wel belangrijk. Ik ben benieuwd naar je eerste echte dag daar op school!
    Geniet van ervan meid!

Dikke kus!

• 06 Januari 2011 - 20:46

Ellen M.:

TJonge, jonge, Judith, jij maakt het toch gelijk al heel spannend zeg.
    Nu niet je koffer kwijt, maar je portemonnee, wat ben je toch een grapjurk.
    Wel leuk hoe uitgebreid je jouw eerste dag beschrijft. Blijf genieten!

Groetjes! Ellen

• 06 Januari 2011 - 22:05

Gerdien:

Hoi judith leuk te lezen dat het goed gegaan is (op je portemonee na) lijkt wel een verslag van Johan Haha.
    Geniet er van.XX

• 06 Januari 2011 - 22:21

Carlijn:

Lieve Juud!

Haha wat een verhaal, vandaar dat late smsje vannacht haha ik maakte me al zorgen! Maar superleuk om te lezen dat je leuke mensen hebt leren kennen en leuke huisgenoten hebt ;) En nu heb je eindelijk een kamer op zolder!!
    Ik heb vandaag trouwens al gecheckt hoe duur het is om pakketjes naar je toe te sturen en dat is wel te doen dus komt helemaal goed!

Succes morgen met je introductie en we gaan snel skypen/msnen.

Hele dikke knuffel!!

• 07 Januari 2011 - 11:14

Marieke:

Hey Nichtje,

Volgens mij worden het 5 hele leuke maanden voor je in Belfast! Als je op 1 dag al zoveel mee kan maken dan staat je nog heel wat leuks te wachten!
    Succes op school en have fun!!

Liefs Marieke en Ralph

• 07 Januari 2011 - 12:26

Isabelle:

Juuuuuud!
    Haha wat hebben wij gisteren bij Mirna zitten lachen om jou eerste verhaal. Echt een typisch judithverhaall :D Haha met je bike en het winkelwagentje.. Maar wat fijn dat het huis en de roommates leuk zijn, dat is toch wel belangrijk als je er 5 maanden zit! Ook fijn dat iedereen tot nu toe heel aardig is. Ik ben benieuwd naar de komende reisverhalen! Heel veel plezier en succes op St. Mary's :)

xx Bassie

• 07 Januari 2011 - 13:44

Mirna:

Juuuddiiiee!!
    Ja, ik moest net als Isa echt héél hard lachen om je stukje!
    Echt een Juud stukkie tekst, whaha!
    Mis je ons en het nuchtere Holland's leven al ;)
    Jullie cadeautje was echt super leuk!
    Heb je WIDM al gekeken?
    Morgen OZNZ!
    Oké, ik denk dat er maar een paar mensen snappen wat ik bedoel!

Ik blijf je zeker volgen!
    Vanavond nieuw verhaaltje?:P

Liefs Murniieee

• 07 Januari 2011 - 14:10

Janne:

Ik had al gesmst maarrr ik reageer nog een keer haha!

Jij bent echt een held, zoiets kanook alleen maar jou overkomen de eerste dag :P Het klinkt allemaal echt super leuk! Stiekem ben ik wel jaloers aangezien ik hier probeer me te concentreren op die kak pabo. Oke ik zal het woord pabo niet meer noemen, heb jij namelijk de komende 5 maanden geen last van.
    Ik wil ook gaaaaan!

Heel veel plezier en dikke liefsjes

• 07 Januari 2011 - 17:23

Berfu:

Nice! ALtijdleuk als je trip met een avontuur begint, jij houdt het lekker spannend! ghehe
    Gisteren internet en ik zie nu dat je net online srpingt! haha snel geregeld ! Toppie, veel plezier met kamer pimpen !
    Liefs Berfu

• 07 Januari 2011 - 17:55

Mama:

Hé Juud kom eens op met je foto's van je matties en roomies ook natuurlijk. Weten we over wie je het hebt.....met je verhalen!
    Eet ze .....lekker wraps. Groetjes daar,
    kus mama

• 07 Januari 2011 - 20:24

Broer:

HAHA zus wat ben je toch een ontzettende pannekoek af en toe;)

Supertof verhaal! Schrijf er nog maar een paar want zo kom ik dat halve jaar wel door:))!!

Succes meid! xxx

• 08 Januari 2011 - 14:19

Petra:

Ha Juut
    Leuk die foto's en zo te zien ben je al druk aan het werk????? Je kamer ziet er nog lekker opgeruimd uit, dat was bij je zus wel anders, die had ruimte gebrek kan ik me nog herinneren.
    Vanavond je eerste Belfast zaterdagavondstapavond!!! Lekker de (Osse)beest uithangen. Geniet ervan en tot mails. Dikke kus van ons allen en Oma XXXXXX

• 09 Januari 2011 - 16:30

T. Chris:

Ha die Judith,
    Wat een leuk verhaal en wat een belevenissen allemaal zo in het begin. Een goed begin is het halve werk...dus...hoop ik voor jou dat het hier bij blijft!. Je moet maar zo denken, " zo maak je nog eens wat anders mee. " Geniet maar lekker en hou je koppie erbij, Waar is trouwens P gebleven? ha..ha..
    Tot de volgend ekeer en vele livee gr/ t.Chris.

• 09 Januari 2011 - 19:09

Carmen:

Heey Juut,
    Echt iets voor jou om je portemonnee te laten liggen. Gelukkig dat ze m wel gevonde hebben dezelfde dag nog en niet zoals in turkey! Maare zo te lezen al veel beleefd daar. Ik hoop dat school net zo leuk is. Hou me maar op de hoogte!
    Xx Carmen

• 10 Januari 2011 - 07:17

J3 !:

He suffie zo dat is al een heel avontuur in die eerste paar dagen !
    Veel plezier en Succes !