Getting to know Belfast - Reisverslag uit Belfast, Verenigd Koninkrijk van Judith Kleinsman - WaarBenJij.nu Getting to know Belfast - Reisverslag uit Belfast, Verenigd Koninkrijk van Judith Kleinsman - WaarBenJij.nu

Getting to know Belfast

Door: judithinbelfast

Blijf op de hoogte en volg Judith

16 Januari 2011 | Verenigd Koninkrijk, Belfast

Oké, waar was ik ook alweer gebleven met mijn verhaal? Oja, dinsdagavond. Dinsdag is gedoopt tot pizza-avond, de mannen hadden namelijk een heerlijke pizza voor ons gemaakt, met chocolademousse als toetje! Daarna hebben we nog gezellig een filmpje gekeken en weer met de taxi naar huis.
Woensdag gingen we naar European history, in de hoop dat dat beter ging dan de Ierse versie, gelukkig, we begrepen het! Het ging over fascisme en daar wisten we al iets van. Ze hebben hier wel aparte lokalen, er staan gewoon een aantal rijen met stoelen, zonder tafels. Aan je stoel zit een klein uitklaptafeltje vast, maar dat schrijft niet erg fijn. De leerkracht begint gewoon met vertellen en iedereen maakt aantekeningen. Heel af en toe wordt er iets op het bord geschreven, dat zijn dan alleen steekwoorden. Best ouderwets, ik heb op school ook nog maar 1 digibord ontdekt!
Om 11u waren we alweer uit, Sanne en ik zijn naar het winkelcentrum gegaan voor wat boodschappen. Ik heb een kastje voor mijn kamer gekocht, aangezien eerst alles op de grond stond. En ik zou geen echte Kleinsman zijn als ik niet probeerde dat kastje zelf in elkaar te zetten. Ik heb hier helaas geen papa die dat voor me kan doen. Het was eigenlijk heel simpel, gewoon paaltjes aan elkaar draaien met plankjes ertussen. Ik wilde ze strak aandraaien en KRAK, kapoet. Hoppa, dat ging goed bij het eerste ding.. De paaltjes zijn van echt plastic en dus erg stevig, NOT. Kan ook niet voor 10 pond, maar toch. Vol goede hoop ging ik verder zodat hij toch kan blijven staan. Natuurlijk kom je er dan bij het laatste plankje achter dat je de pootjes over hebt, die dus eigenlijk aan de onderkant horen. Omdat ik geen zin had om hem weer uit elkaar te halen en alle planken om te draaien heb ik het maar zo gelaten, mooie uitsteeksels van pootjes aan de bovenkant die er bovenuit komen, wauw! Maar eigenlijk zijn ze best handig, ik heb mijn tasje en kettingen eraan gehangen, Multifunctioneel haha.
’s Middags stond de three-legged-pubcrawl op het programma. Waarom three-legged? Nou, omdat je met je benen aan elkaar werd getapet. Samen heb je dus 3 benen. Haha handig, Sanne en ik waren partners. We hebben het tot de 3e kroeg volgehouden (inclusief busrit), toen we moesten plassen en 2 trappen af moesten hebben we het maar opgegeven. Er waren mensen die het de hele avond vol hebben gehouden, respect! We kregen ook een erg mooi shirt, zie foto’s. Ik heb nu in ieder geval weer een extra pyjama!
Het was erg gezellig, we waren om half 5 begonnen en aangezien donderdag om 9u de les weer begon zijn we rond een uur of half 1 maar een taxi gaan zoeken. Veilig thuisgekomen, beetje jammer alleen dat we niet uit konden slapen. Maar dat hoort erbij hier in het Ierse studentenleven! Op school hadden we ‘Irish cultural landscapes’, volgende week moeten we in een klein groepje een presentatie houden, we zijn gemixt dus ik zit met een Iers en een Pools meisje. Die Ieren hier weten niet wat samenwerken is, dat doen ze blijkbaar bijna nooit.. De leerkracht ging vertellen: jullie moeten een tijd afspreken om de presentatie te maken, zorg dat je allemaal aanwezig kunt zijn. (logisch!) Wanneer je een presentatie houdt moet het boeiend zijn voor je publiek. (logisch!) Zet je powerpoint niet aan vol met woorden, plaatjes zeggen vaak meer. (logisch!) En ga zo maar door… Wij waren echt verbaasd dat dit zo uitgelegd word en dat het voor de studenten niet vanzelfsprekend is!
Vrijdag viel onze les uit, dus konden we lekker uitslapen. Om 2u hadden we een sightseeing bustour door Belfast. Erg leuk, maar ontzettend koud. Je zit in de wind, boven op die bus, maar leuk om de hele stad te zien. Ik verstond ook vrij weinig van wat die man zei. Ik was ook nog zo slim om mijn camera te vergeten, maar de rest had er gelukkig wel een! Na de bustour hebben we met Simone, Corey en mijn huisgenootjes Tom & Marne gegeten en prison break gekeken, erg gezellig!
We hadden besloten om zaterdag met een groep naar de markt te gaan, dan schijnt hier erg leuk te zijn! En dat was het ook! Overdekt, allemaal kraampjes met eten en een live bandje met een gemiddelde leeftijd van 75 dat voor een gezellig sfeertje zorgde! Daarna zijn we nog de stad in gegaan voor een lekkere cappuccino, en weer shoppen natuurlijk!
Zaterdagavond gingen we naar de pub, dat hoort erbij als je in Belfast woont. Wat dat betreft zijn we inmiddels wel ingeburgerd. We zijn eerst naar Kelly’s Cellars geweest, een van de oudste Ierse pubs. Erg gezellig, met typisch Ierse mensen en ook hier een gezellig live bandje! Na een drankje gingen we door naar de Lavery’s, daar waren alle andere erasmusstudenten. Omdat alles hier vroeg sluit (half 2, 2 uur) hebben we nog een afterparty gehouden bij Sanne thuis.
Nu zit ik bij Sanne thuis omdat onze wasmachine het nog steeds niet doet, en ze hier draadloos internet hebben. Dat is dus beter dan steeds met zo’n dongel, want dat echt hard met het internet. Ik heb geskyped met het thuisfront, erg leuk haha!
Deze week staat er weer een weekje school op het programma en volgens mij verder niet heel veel spannends.. Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs,
Judith

• 16 Januari 2011 - 18:09

Carlijn:

Lief Juudje!

Al had ik de verhalen vanmiddag al live gehoord, altijd leuk om nog een keer te lezen! Je hebt al bijna mijn record verbroken met verhalen schrijven tijdens stage!

xxxxxx

• 16 Januari 2011 - 18:12

Marie-Claire:

Haahaahhhah Handige Harrie ben je toch, net je vader en je opa 'n echte Kleinsman....wat dat betreft! Weer gezellig om te lezen hoe het jullie daar vergaat hoor. En die markt, die gaan we zeker samen bezoeken al is het alleen al om de leeftijd van de bezoekers omlaag te krijgen. Succes op school komende week. Er zal wel weer iets spannends/grappigs gebeuren, jou kennende!

XXXXXX mama

• 16 Januari 2011 - 18:32

Isabelle:

Het klinkt alweer leuk en volgens mij gaat dat ook zo blijven! Krijg steeds meer zin om een x langs te komen haha. Blijven genieten en blijven schrijven jij! :)

xxx liefs Bassie

• 16 Januari 2011 - 18:48

Rowena:

Haha, goeie klusjesvrouw die Judith! Maak van je kastje maar snel een foto, zodat we kunnen bewonderen hoe hij eruit ziet ;)

Leuk om je verhalen te lezen Juudje, veel plezier nog :D!

• 16 Januari 2011 - 19:55

Gerdien:

Hoi hoi,

Weer genoeg meegemaakt deze week. Toevallig staat er in de telegraag van zaterdag een hele pagina over Belfast. De markt staat er ook in vermeld.
    Geniet weer van een nieuwe week. Xx

• 16 Januari 2011 - 23:06

Kim 3C:

Wat heb je toch weer een leuk stukje geschreven! Je hebt talent hoor ;-). Enne, dat kastje ziet er toch prima uit met die stokken, haha.
    Groetjes!! Kim

• 17 Januari 2011 - 04:51

Mirna:

Heyy!

Heb redelijk op tijd je berichtje kunnen lezen! :D Hier is het nu bijna 12 uur... Heb eindelijk internet... Wel de deadline van dpf gemist:S Maar hbe Lisa er een berichtje op laten knallen dat ik gerard en paul nog ff mail:P haha!
    Ik ga zoo mijn verhaal schrijven:D leuk de jouwne te lezen weer:D Veel stappele bij jou!

Liefs Mirna

• 17 Januari 2011 - 12:02

Carmen:

Heey juut,
    Dat kastje zo maken is echt iets voor jou, zo had ik het btw ook gedaan hoor, want is echt rot om dan alles weer te veranderen. Maar goed, mijn kamer is nog niet overstroomd. De waalkade wel voor de helft, de straat staat helemaal blank daar(nog niet geweest, maar gezien van webcam beelden) Maar t moet niet veel harder mee gaan regenen, want dan gaat t verkeerd. Tis hier btw echt warm vergeleken met een paar weken terug. Tis echt 12 graden ofzo, bij jullie ook of niet? Leuk verhaal en ik spreek je snel weer.
    xx

• 17 Januari 2011 - 12:21

Janne:

Haha oh Judie, écht weer iets voor jou met dat kastje verkeerd om in elkaar zetten haha. En je camera vergeten .. ook typisch Judith ahaha!
    Ik wil ook nog een keertje skypen, en anders kunnen we met zes uur tijdsverschil ook wel skypen.

Pff nu is Mirna ook al weg, en nu zijn Joryl en ik toch echt als volgende aan de beurt. Serieus ik heb dikke vette kriebels, nu al.

Veeeeel plezier daar! Dikke liefs

• 17 Januari 2011 - 12:56

Cathelijne:

hahah! echt weer leuk om te lezen:) vooral van dat kastje;) zo te lezen vermaak jij je prima daar, al die gezellige uitstapjes die je maakt! leuk hoor:D
    ik wacht weer vol spanning op het volgende verhaaltje! veel plezier deze week!!
    xxx

• 17 Januari 2011 - 17:46

Pap:

Heh kastjesmaker ;-)

Na je verhaal via skype (leuk heh) vind ik de foto reuze meevallen. Als echte handige Kleinsman had je ook kunnen vertellen dat je het bewust zo gemaakt hebt voor je sieraden. je hebt er over nagedacht toch......

Het is weer geweldig om het allemaal nog eens te lezen. Je schrijft zoals je klets; gezellig, veel haha en noem maar op. Ga zo door en iedereen blijft lezen.

Ik heb het stukje over Belfast in de Telegraaf even gescand en mail het even. Kunnen jullie behalve pubs ook culturele dingen bekijken ;-)

Dikke kus..........pap

• 18 Januari 2011 - 07:14

J3:

LEUK, Leuk LEUK !
    Veel plezier en succes en tot schrijfs !

• 18 Januari 2011 - 14:06

Gerrie:

Hoi Judith
    Leuk om jou verhalen ook even te lezen. En ik hoor het wel, we hoeven ons geen zorgen om jullie te maken. Jullie doen hele leuke dingen en je komt nou ook weer niet bepaald om van het vele werk, dus extra tijd om lekker te shoppen en pubben. Zorgen jullie er wel voor dat je een legging of spijkerbroek aan doet met uitgaan, want wij zijn het niet gewend om er in de winter bloot bij te lopen. Je zou maar eens een blaasontsteking oplopen(haha). Nou we spreken elkaar nog wel en zorg goed voor elkaar. Toedeledokie

• 19 Januari 2011 - 14:19

Sanne:

Haaa Juudje,
    Wat een leuk verhaal heb je geschreven, ik heb er bij mij ook weer een opgezet en dit keer zonder research bij jou ;)
    En je mag gerust je wasje bij mij komen doen hoor...
    xxx