‘What’s you’re name again?’ ‘Mrs. Kleinsman!’ - Reisverslag uit Belfast, Verenigd Koninkrijk van Judith Kleinsman - WaarBenJij.nu ‘What’s you’re name again?’ ‘Mrs. Kleinsman!’ - Reisverslag uit Belfast, Verenigd Koninkrijk van Judith Kleinsman - WaarBenJij.nu

‘What’s you’re name again?’ ‘Mrs. Kleinsman!’

Door: judithinbelfast

Blijf op de hoogte en volg Judith

28 Februari 2011 | Verenigd Koninkrijk, Belfast

Hi Folks!

Dit is reisverslag nummer 10 alweer! Ik houd het nog goed vol, dat komt mede door jullie. Er blijven leuke reacties komen, wat ik erg waardeer. Blijven doen dus ook! Ook de echte kaartjes via de post worden erg gewaardeerd, thanks to Anne, papa & mama, Wammes en alle ex-collega’s van de super!

Vorige week hebben we welgeteld 1 uur les gehad. Heftig! Haha, de mensen van St. Mary’s zijn afgelopen week al met stage begonnen, vandaar. We hebben onszelf dus moeten vermaken deze week. Ik ben weer met Simone naar de Starbucks geweest, dat is vaste prik ondertussen! Natuurlijk skypen met thuis, met Mirna vanuit Amerika en met Talitha en Manou een dubbeldate haha, erg leuk!
Dinsdag kregen we voorlichting over de stage. Iedereen heeft een stageplek, en gelukkig zit ik op dezelfde school met 3 andere erasmusstudenten. Ben blij dat ik niet alleen hoef te gaan, heb namelijk geen idee waar het is. Maandag gaan we dus maar met de taxi. De kinderen lopen hier in schooluniformen. In tegenstelling tot Nederland mogen wij dus ook niet in onze spijkerbroek voor de klas staan. Na deze bijeenkomst hebben we BNN 3 op reis in Belfast gekeken. Patrick is hier namelijk geweest. Zeker de moeite waard om te kijken: http://3opreis.bnn.nl/bestemming-trip/74 Het was erg leuk om alles te herkennen. Je ziet op een gegeven moment een muurschildering met een bordje met de straatnaam ‘Beechmount Avenue’, dat is hier om de hoek haha, loop er elke week langs!
Woensdagavond zijn we gaan stappen in The Box. Wat wij alleen niet wisten, was dat er een pyjamaparty aan de gang was! Normaal zijn die Ieren hier al raar, maar ook nu grepen ze uiteraard weer de kans om er klaar schaars gekleed bij te lopen. Al waren er ook een paar 20cm-naaldhakken ingeruild voor een paar pantoffels, erg slim, zou ik ook hebben gedaan! Natuurlijk hebben we onze ogen weer uitgekeken!

Donderdag was het schoolpractise-shoppingtime! Crisis. Op zoek naar een nette broek/rok, voor niet te veel geld en er toch nog enigszins fatsoenlijk uit willen zien. Bijna onmogelijk dus! Inclusief pauze met een flinke kop koffie, anders overleefden we het niet. Uiteindelijk heb ik een zwarte broek gekocht die nog best leuk is! Met een gestreept blouseje. Hopen dat het goed is! Ik heb sowieso zelf ook nog wel wat zwarte jurkjes en een jasje mee, dus het zal wel goed komen. Het is maar voor 4 weken!
Vrijdag voelde ik me net een huisvrouw. Afwassen, stofzuigen, kleren wassen en ophangen. Maar, nu is wel alles weer lekker schoon! En de foto’s die allemaal een voor een van de muur af vielen hangen ook weer netjes op hun plaats!
Vrijdagavond heb ik eerst gezellig met Suzanne, Danielle en Sanne gegeten en zijn we naar Kelly’s Cellars geweest, erg gezellig weer met live muziek. En ja hoor, ook hier waren de dronken Ieren weer aanwezig. Af en toe wordt je er wel een beetje gestoord van, dan beginnen ze weer tegen je te praten en verstaan we er nog minder van dan we normaal al doen. Ik vertelde een man dat we hier 5 maanden studeren en waar we verbleven. Daarna heb ik de halve avond aan moeten horen dat ik in de slechtste wijk woon waar hij nog niet dood gevonden wilde worden. Er worden hier overigens wel mensen dood gevonden, aangezien er hier zo’n 2 weken geleden nog iemand is vermoord, praktisch om de hoek! Erg fijn… Leuk detail. Karin, weet je zeker dat je nog naar Belfast wilt haha? Nee, het valt allemaal best mee. Je moet gewoon ’s avonds niet in je eentje over straat, dus dat doen we ook maar niet.

Zaterdag heb ik vrij weinig gedaan en mezelf een beetje verveeld, uiteindelijk ben ik cakejes gaan bakken met Marné, lekker en gezellig haha! Daarna hebben we samen nog mijn DVD van John Mayer gekeken, heerlijk!
Zondag wilden Marné en ik naar het kasteel gaan, maar natuurlijk, zo wisselvallig als het weer hier is begon het keihard te hagelen op het moment dat wij wilden gaan. Toch maar niks dus, we besloten om dan maar wat boodschappen te doen in parc centre. Natuurlijk scheen vanaf toen wel weer de zon.. Daarna bij ik bij Sanne met Simone wie is de mol gaan kijken en hebben we samen gegeten. Op tijd naar huis en vroeg naar bed, want maandag was het zo ver:

School Practise! Ik weet ook nog steeds niet wat ik moet verwachten van de stage. In Nederland hebben we opdrachten die we uit moeten voeren, hier niet. Dus we zijn maar gewoon vetrokken onder het motto van ‘we zien het wel’. We werden erg vriendelijk ontvangen, kregen een boekje met uitleg en regels. Vervolgens kwamen er 4 schattige Ierse kindjes in uniform om ons naar het lokaal te brengen. Wow, hier mogen ze in Nederland een voorbeeld aan nemen. De deur werd voor ons open gehouden. Zo netjes als wij zijn zeiden we dan ook braaf: Thank you! Waarna er heel lief tegen ons werd gezegd: You’re welcome. Ik kwam aan in mijn klas, waar ze net bezig waren met Spaanse les. De kinderen leerden links en rechts in de vorm van een spel. Ik dacht meteen: Ha, dat kan ik ook, alleen dan in het Nederlands! Ik sta in een ‘P3 class’, wat gelijk staat aan groep 3 in Nederland: de kinderen zijn 6 of 7 jaar oud. Ik kwam er wel vrij snel achter dat de kinderen een lekker Iers accent hebben en alles behalve langzaam praten. Het verstaan gaat dus nog niet fantastisch, het is ook erg vermoeiend, maar dat is denk ik een kwestie van wennen. Ik liep rond om kinderen te helpen, en kwam erachter dat het best lastig is om 11+37 in het Engels uit te leggen. Voelde me een beetje dom, maar in Nederland kan ik alle stappen en strategieën makkelijk benoemen. Hoop dat dat hier ook snel wat beter gaat! Deze week zal ik dan ook vooral observeren en helpen met kleine dingen. Ik heb vandaag nog niet veel gezien van de manier van lesgeven hier, aangezien ze eerst Spaans hadden, daarna gym en ’s middags hebben ze ook vrij weinig gedaan. De school begint om 9u, van 10 voor 12 tot 5 voor half 1 hebben ze lunch op school, daarna zijn ze om 2u uit. Officieel moet ik 4 weken stage lopen. De meeste scholen hebben met St. Patricksday donderdag en vrijdag vrij, aangezien dat op donderdag valt. Mijn school heeft alleen de hele week vrij! Nu dus 2 weken stage, week vrij en dan nog een week stage! Er werd ons verteld dat we tot kwart voor 4 op school moeten blijven. Alleen zei mijn mentor om 2u: nou, succes, en tot woensdag (ze is er morgen namelijk niet). Ik vertelde braaf dat ik nog moest blijven, maar dat vond ze onzin. Oké, relaxt, dat laat ik me niet vaker zeggen. Het zonnetje schijnt heerlijk vandaag, dus ik ben samen met Irina teruggelopen door het park. Het is best ver, maar zo in de zon vind ik dat geen probleem! Toen wij een ijskar tegen kwamen, hebben we daar dan ook maar dankbaar gebruik van gemaakt.. ;)

Nu heb ik over een uur weer Irish Film Studies, vermoeiend dagje vandaag. Ik zal het deze week wel zwaar krijgen, ben het hard werken niet meer gewend. Gelukkig heb ik een leuk vooruitzicht: volgende week dinsdag komen Carlijn & Robbin al! :) Ik hoop dat ik dan ook zo vroeg naar huis mag haha!

Cheers!
Liefs, Judith

• 28 Februari 2011 - 16:08

Pap:

Heh Juudje , het is gelukt :-)) de 1e reactie op je nieuwe verhaal met 1e stage.

Nederlands kletsen kun je al. Nu even een paar weken Iers oefenen met de kids en je kunt het daar ook. Ik hoop maar dat je niet te vermoeid raakt deze week, want voordat je zus en zwager (AD) komen moet je 'fit' zijn.

Veel plezier en tot bels-mails enz....
    XXX pap

• 28 Februari 2011 - 16:11

Marie-Claire:

Hoi, hoi, Juud,

Tjonge, toch wel vermoeid hè! Stage lopen. Maaruh alles went, hoop ik voor je. Om te relaxen kun je altijd nog even gaan shoppen. Hier staat al 'n kratje klaar met spullen klaar, nu maar hopen dat er nog plek is in het koffer van Carlijn anders moeten we Robbin maar even lief aankijken.
    Succes van de week en tot skype of bels, dikke kus mama!

• 28 Februari 2011 - 16:15

Sanne:

Ha juf,
    Mooi verhaal, ga ik vanavond ook maar eens aan beginnen!
    Leuk dat je stage goed was... Alleen één ding.. het is Miss Kleinsman want je bent nog geen ouwe getrouwde vamp!
    Tot zo bij Bloody Sunday, de juffen op mijn school zeiden dat het weer een gezellige film gaat worden. JOEPIE
    xx

• 28 Februari 2011 - 16:20

Carlijn:

Juud!

Leuk verhaal! Je stage word steeds korter, heeeel relaxt! Nu nog ff regelen dat je volgende week lekker vroeg weg mag ;)

xxxx Carlijn

Trouwens ik verwacht volgende week ook van die lekkere cakejes!

• 28 Februari 2011 - 17:57

Cathelijne:

heeee Juud!
    fijn om te lezen dat je stage goed bevalt!! is wel heeel leuk om dat verschil te zien:D
    en ook relax dat je nu eigenlijk maar 3 weken stage hoeft!!
    verder heb je er weer een leuk verslag van gemaakt!:) ook leuke foto's!!
    xxxx

• 28 Februari 2011 - 18:01

Lizanne :

He Judith!

Fijn dat het zo goed gaat, hoorde van Cathelijne dat je huisje weer wat is opgeknapt en dat dat je het goed naar je zin hebt:)

Lijkt me heel apart daar stage te lopen, waar ik nu stage loop zijn ze iets minder braaf:p

Fijn dat volgende week Carlijn en Robbin al komen, heel veel plezier!!!

Succes nog met alles!
    Liefs Lizanne

• 28 Februari 2011 - 18:18

J3 !:

He hallo !
    Wat een gewoon verslag deze x ! Geen rare dingen !
    Maar wel super leuk geschreven !
    Succes met de kids Juf Judith !

• 28 Februari 2011 - 20:01

Inge (je Kind;) Haha:

Hee Judith!
    Super leuk wat je allemaal doet en meemaakt. Echt tof! Veel plezier nog en blijf schrijven;)

• 28 Februari 2011 - 21:40

Mirna:

Heey Juud!!

Je hoeft bij mijn blogs geen pabo erachter te zetten hoor. De andere Judith noemt zichzelf Judithvb. Dus ik weet wie wie is..
    Las ik nou net dat je vertelde dat t heeft geregend...Welke tip gaf je me nou net?
    Ik moet dan ook ff vermelden dat t vandaag hier 25 graden... (ik moet dan niet vermelden dat t om 2 uur gigantisch ging stormen een half uur, het afkoelde naar 16 graden, een uur later weer stormde en het nu 13 graden is:P)

Gaaf je stage. Ik ben voor schooluniformen! Hoe sta jij daar eigenlijk tegenover? Je moet ff kijken naar wat ze behandeld krijgen in je klas... Ben ik wel benieuwd naar, aangezien t in Amerika vet moeilijk is! Doe je dat voor mij? :D

Leuk dat Carlijn volgende week komt. Je hebt t maar druk met die bezoeken.
    Ben bang dat mijn reactie op je volgende blog langer duurt, aangezien ik vrijdag naar orlando florida en atlanta vertrek :D

Liefs Murnie!!

• 01 Maart 2011 - 10:49

Leonie:

Hé judie,

heb je geen foto's van die pyama party in the box? haha lijkt me hilarisch.
    wat een korte stage heb je dan! wel fijn. is de drukte snel over ;)
    en wat fijn dat de john mayer dvd nog veel gedraaid wordt!

veel liefs!

• 01 Maart 2011 - 18:37

Chris:

Ha die Judith,
    Wat een leuke verhalen schrijf jij allemaal en wat een leuke dingen maak je mee! Ieren zijn sowieso al moeilijk te verstaan en als ze dan een borrel op hebben wordt het helemaal moeilijk. Heb ooit een stotterende Schot ontmoet in een bar en ook dat was zeer lastig tot niet te verstaan. Ik lees het allemaal wel hoor, al jouw leuke belevenissen, alleen komt het er niet van om te reageren en mijn computer staat boven, heb daar geen verwarming, en is zeer traag. Is geen goed excuus, ik weet het, en zal m'n best doen. Ik zou je stiekem wel eens daar voor de klas willen observeren, "een nette degelijke juf"....ha...ha. Blijf lekker genieten en veel plezier met Carlijn en Robin en vele lieve groetjes van mij en dikke kus. Chris.

• 01 Maart 2011 - 18:42

Chris:

Heb nog een vraagje,
    kun je jouw adresgegevens even naar mij mailen.
    c.kleinsman@casema.nl
    Dank en gr. Chris.

• 01 Maart 2011 - 21:53

Gerdien:

Hoi Hoi,

Wat gaat de tijd snel je 10e verslag alweer. Je blijft wel goed volhouden. Het blijft leuk te lezen. Ga je daar ook carnaval vieren of is een pyamaparty voldoende. HAHA. nog een paar dagen dan komt je zussie alweer. Hoor dat je nog behoorljk wat bezoek krijgt. Gezellig geniet ervan.Xx

• 02 Maart 2011 - 10:35

Mariska.:

Hey Judith.

Kei leuk wat je daar allemaal doet.
    En dat je het er naar je zin hebt.
    Nog heel veel plezier en maak er wat van.

Groetjes van Mariska.

• 02 Maart 2011 - 12:39

Janne:

Judieeeee,
    Je stage klinkt cool! En natuurlijk heerlijk dat er perongeluk een week vakantie in zit haha. Middagjes bij de starbucks klinken nog steeds erg aantrekkelijk .. die wil ik hier ook wel!
    Cool dat je je John Mayer dvd bij je hebt. Johnny is echt mn redder snachts als de ratten door mn kamer sprinten en overal vanaf vallen. Ipod aan, Johnny op en ik val weer in slaap!

We plannen ZSM een skypedate! Heel cool dat Robbin en Carlijn volgende week al komen!! Alvast heel veel plezier samen!

Dikke liefs

• 02 Maart 2011 - 20:24

Anne:

Weer een kei leuk verhaaltje!
    Ik zeg tot de 25e! ;)
    Liefs!

• 03 Maart 2011 - 11:26

Marieke:

Hi Nichtje!!
    Leuk verhaal weer!
    3 weken... dat is nog eens een relaxte stage!! haha!
    Wel heel leuk om te horen dat het zo verschillend is en dat de kinderen daar zo netjes zijn, kunnen ze hier inderdaad nog veeeeel van leren.
    Ik kijk al weer uit naar je volgende verhaal!
    Liefs Marieke