Pain in the ass
Door: judithinbelfast
Blijf op de hoogte en volg Judith
29 April 2011 | Verenigd Koninkrijk, Belfast
Ik ben weer terug in Belfast na een week vakantie in Dublin & Galway met Simone en Sanne! Ik heb nog nooit in mijn leven zo veel en lang in de bus gezeten, maar we hebben genoten want het was een super weekje!
Donderdag vertrokken we om 9u met de bus vanuit Belfast naar Dublin. Natuurlijk waren we vergeten het adres van het hostel op te schrijven, hadden we geen idee waar we waren, en dus ook niet waar we heen moesten. Een aardige meneer van het hotel tegenover het busstation had het voor ons opgezocht en zo gingen wij met onze kaart op pad! Veilig aangekomen in het hostel, wat er prima uit zag, hadden we onze koffers gedumpt en zijn we het centrum in gegaan. We hadden een kaartje gekocht voor een bustour. Deze was twee dagen geldig. We hadden bedacht om dus eerst de hele tour te doen, en de volgende dag uit te stappen bij de dingen die ons leuk leken. 2u in de zon, bovenop de bus was geen straf! Lekker rondkijken en vooral niet te veel doen haha. We hadden ook een mooi parkje gezien, dus na de tour zijn we daar in de zon gaan liggen! ’s Avonds hebben we heel romantisch bij de Mc Donalds gegeten! Die nacht hebben we bagger geslapen, aangezien we een snurkende Spanjaard op onze kamer hadden! Vrijdag hadden we bedacht waar we heen wilden, en zijn we de bus weer ingestapt. Het was alleen goede vrijdag, dus de helft was gesloten. Beetje jammer! Daar ging ons plan.. Ook het plan om naar de pub te gaan was van de baan, want ook deze waren gesloten. Dat komt toch niet vaak voor! Gelukkig was niet alles dicht, dus zijn we eerst naar het Book of Kells gegaan, dikke bummer! We betaalden 9euro entree, hebben een ruim een half uur in de rij gestaan, waren 10 minuten binnen, mochten geen foto’s maken (wat ik als echte Kleinsman natuurlijk toch wel gedaan heb) en het was gewoon saai. Maargoed, vol goede moed gingen we verder naar de gevangenis. Omdat dit een van de weinige open attracties was, was het hier erg druk. We moesten een uur wachten voordat onze rondleiding begon. In tegenstelling tot dat boek, was het wachten het hier wel waard! Een mooie, oude gevangenis met een rijke geschiedenis waarin ook verschillende films op zijn genomen, Prison Break kwam tot leven! En dat voor maar 2euro, fijn studentenprijsje! Daarna hebben we lekker in de stad gegeten en zijn we naar de bioscoop gegaan. Deze was echt enorm! Het leek wel een theater, erg vet! Gelukkig was het ook een leuke film: source code. Eenmaal terug in het hostel was onze Spaanse vriendin stil, thank god. Alleen zodra wij in bed lagen begon het snurken weer.. We werden en erg chagrijnig van en Sanne is uit bed gestapt. ‘Sorry, but you’re keeping awake the whole room, you’re snorring very loud!’ De geliefde Spanjaard zei dat ze het niet begreep dus ik zorgde voor de nodige geluidseffecten. Die werden gelukkig begrepen en ze was stil. Snel slapen, voordat ze weer begon. Ik voelde het bed helemaal schudden omdat Simone zo hard moest lachen, die sliep namelijk onder mij haha. Vanaf dat moment vond Spanje ons dus niet meer aardig, maarja, het was gewoon heel irritant!
Zaterdag zijn we naar de Guinness Factory geweest, dat kan niet ontbreken als je een bezoekje aan Dublin brengt. We mochten zelf rondlopen door het visitor centre, wat erg mooi gemaakt is. Je ziet hoe het zwarte biertje van begin tot eind wordt gemaakt. Ondertussen mag je een keer proeven (bah), en natuurlijk zelf een biertje tappen! Jullie kunnen veel zeggen, maar onze biertjes waren perfect getapt. Dus, we hebben ook ons tapdiploma gehaald. Yes! We zijn er trots op :) ’s Middags zijn we naar het Wax Museum gegaan. Een soort Madame Tussauds, alleen dan iets nepper en goedkoper. Wel erg leuk! Je kon ook dansen in een videoclip, dus wij gingen los met Micheal Jackson en High School Musical! We zijn onder andere op de foto geweest met Harry Potter, Bob de Bouwer, George Best, de langste man van Ierland en James Bond! Terug in het hostel wilden we zelf koken, maar ook weer niet, dus hadden we pizza gehaald. Niet over na gedacht dat er geen oven in de keuken was haha.. Dus de kok lief aangekeken want hij had wel een oven, met onze Nederlandse charmes werden onze pizzatjes dus toch nog afgebakken! ’s Avonds zijn we naar de bekendste pub gegaan: de temple bar! Supergoede live muziek, echt gaaf! Een man en een vrouw. Die vrouw kon supergoed zingen en die man kon gitaar spelen, niet normaal. Drankjes waren wel belachelijk duur, 5 pond..
Zondag zette we onze trip voort en waren we klaar voor een 3,5 uur durende busreis naar Galway. Een leuk en gezellig oud stadje aan de westkust van Ierland. De kustlijn daar scheen erg mooi te zijn, en heeft onze verwachtingen waargemaakt. Zondag zijn we door Galway gelopen waar midden op straat een heel leuk bandje stond te spelen. Simone heeft meteen de CDs gekocht! ‘s Avonds hebben we pasta gegeten, met de nieuwe CD op de achtergrond en een filmpje gekeken in het hostel. Maandag hadden we een trip geboekt naar de Cliffs of Moher. Dit zijn 200/300 meter hoge kliffen! Afgelopen jaar zijn er zo’n 15 mensen overleden vertelde onze leuke buschauffeur Desmond, wat ons toch een beetje zenuwachtig maakte. Die buschauffeur wilde met me trouwen haha, bah, ik denk dat hij ongeveer 70 jaar was! Hij was ook nog boos dat we niet ‘ik hou van jou’ naar hem hebben geroepen haha. Tijdens de heenreis zijn we op verschillende plekken gestopt, een kasteeltje, een of ander raar elfjesbos, hunebedden en nog wat minder interessante dingen. Die kliffen zelf waren prachtig en we hadden ook erg geluk met het weer, wat trouwens de hele week zo was!
Dinsdag hadden we een rustdagje, sloegen we het ontbijt over en sliepen we uit. We zijn de stad in geweest naar de Spanish Arch en de Kathedraal. Een paar winkels in en uit en ondertussen een pitstop aan het water in de zon! Lekker vakantiegevoel. Terug in het hostel hadden we zelf gekookt. Er was een hyperactieve man die ons erg leuk vond. Hij heeft onze restjes opgegeten en in ruil daarvoor onze afwas gedaan, goeie deal. Die man spoorde trouwens echt niet, we hebben het wijs gemaakt dat Simone de vriendin van Robin van Persie is haha. Het liep alleen een beetje uit de hand, aangezien hij dit meteen doorvertelde aan de rest van het hostel :p
Woensdag hadden we weer een tripje gepland, deze keer naar de Arran Islands. Deze hadden we geboekt bij onze hostelhunk. Hij had ons alleen niet verteld waar de bus vertrok. Wij gingen er vanuit dat dit bij het station naast het hostel was, wat natuurlijk niet het geval was. Na door verschillende mensen 3x heen en weer de verkeerde kant opgestuurd te zijn geweest was het niet heel gek dat we de bus hadden gemist. Wij dus terug naar het hostel en klagen. De manager kwam eraan lopen en zei meteen: ik breng jullie! We waren uiteindelijk net op tijd in de haven om de boot te halen, gelukkig. Hulde aan de manager! Het eiland zelf had typische Ierse stenen opgestapelde muurtjes en een leuke weg langs de kust. We hadden fietsen gehuurd, fijne mountainbikes, NOT! Mijne schakelde niet of een half uur later, de ketting zat een paar keer vast en vloog er ook nog af. Gelukkig is Simone een handige Harrie en heeft ze mijn fietsje steeds weer gemaakt. Het zadel was ook gewoon kut, ik kan er niks beters van maken. Ik was niet de enige die er last van had, aangezien wij alledrie pijn aan onze kont hadden! Ik ben de tel kwijt geraakt hoe vaak ik heb geroepen ‘respect voor papa!’, tijdens de klim omhoog, pffff, al die bergen! Ben blij dat we ze in Nederland niet hebben. Al denk ik wel dat ik met mijn oranje omafiets beter omhoog was gekomen. Het afdalen vond ik overigens wel heeeeel leuk, lekker hard naar beneden! Ondanks dat de zon niet heel fel scheen, zijn mijn armer toch lekker verbrand (rood wordt bruin). Terug in Galway hebben we lekker ons laatste avondmaal gegeten bij de Mexicaan.
Donderdagochtend zijn we om 9u vertrokken, en om 4u waren we weer terug in Belfast. We hebben de 7u-durende busreis goed volgehouden (ondanks onze pijnlijke billetjes), en heel gek, maar het voelde toch wel als thuiskomen! We waren blij om het gekke Ierse accent weer te horen en hebben ’s avonds met de mannen, Suus en Daan gegeten. Het was erg gezellig om na een week weer samen te ouwehoeren! Zo merk je pas hoeveel je met elkaar om gaat! Nu ben ik helemaal alleen in mijn huisje, want Tom & Marne zijn ook weg. Dinsdag moeten we weer naar school. En donderdag komt mijn lieve vriendinnetje Talitha op bezoek!
Sorry voor het lange verhaal..
Cheerio!
Love,
Judith
ps: fijne Koninginnedag allemaal, drink er eentje namens mij! En gedraag je!
Veeeeul nieuwe foto’s (het worden er nog meer, want die van Simone moeten nog komen): http://picasaweb.google.nl/judithkleinsman1605
29 April 2011 - 20:05
Marie-Claire:
Ben ik blij dat je er niet ingetrapt bent met die ouwe vent! Een schoonzoon van 70 lijkt mij helemaal noppes, niks! Leuk vooruitzicht dat donderdag Talitha komt, maakt je gemist van koninginnedag weer helemaal goed. Geniet er saampjes van! en dan nu aftellen eerst je verjaardag 16 mei.....en dan 18 mei weer op naar NEDERLAND. Wij kijken er al naar uit.... dikke kus mama en tot gauw xxx -
29 April 2011 - 20:05
Mirna:
Ok, ik wilde alleen ff de 1e reactie hebben... straks reageer ik nog een x :P -
29 April 2011 - 20:34
Carlijn:
Lieve juud,
Wow je hebt superveel fotos gemaakt, een echte Kleinsman! Ik moest bij die gevangenis ook meteen denken aan prison break! Ook fijn dat je door een oude opa bent versierd, een boost voor je zelfvertrouwen ;)
Je hebt er echt een supertijd van gemaakt daar in Belfast.. maar vind het nu ook wel weer tijd dat je weer naar huis komt :)
Heel veel plezier met Talitha, en tot over 2 en halve week, dan ga ik je plat knuffelen!! -
29 April 2011 - 20:52
Mirna:
jammer weer dat je moeder net iets sneller was....
dus jij hebt/had een dooie doos?
hihi
Ik kan maar kort lullen want ik ga om 22.00 avondeten... (jouw tijd, bij mij 17.00) zeker een slechte grap juud...
En vanavond verder met pakken en een toets met gesloten boek maken met een open boek.
xx mirna -
30 April 2011 - 02:14
Janne:
JUUD!
Wat een coole foto's, en wat een leuke week hebben jullie gehad :) Haha dat mountainbiken klinkt me zeer bekend in de oren. Ik kwam hier in Nepal met al die kakbergen ook echt niet omhoog, en voelde me echt een kamikazepiloot toen ik naar beneden ging haha.
Grappig he, dat je na zo'n weekje reizen weer echt thuis komt in Belfast! Dat gevoel heb ik hier ook altijd. Wel een lange busreis overigens!
Ik kan niet wachten om jullie weer te zien! (Dat wordt weer huilen hahaha)
Dikke liefs! -
30 April 2011 - 10:22
Sanne:
Het was een super vakantie!
xxx -
30 April 2011 - 17:44
Petra:
Ha Juudje
Nog effe en dan zit je weer thuis achter de ..... hahaha. Geniet van je vrijheid, thuis moet je weer aan het werk, als ik het zo lees doen jullie daar niet zo VEEL!!!
Fijne laatste weken en tot gauw. Trouwens een aangetrouwde neef van 70 jaar, mmmmmuuhhh. Leuk hahaha;-)
30 April 2011 - 19:09
J3 !:
Super zo'n vakantie tussendoor !
Gave foto's ! -
01 Mei 2011 - 13:48
Gerdien:
Hoi Hoi,
Wat klinkt het erg gezellig allemaal. lekker even een vakantie tussendoor. Veel foto`s altijd leuk. geloof dat je die ook wel nodig hebt om straks nog te wten wat je allemaal gezoen en gedaan hebt.
Lekker dat je vriendin op het laatst nog even langskomt. Als ze weg gaat kun je al weer bijna gaan pakken. Dat zal ongetwijfelt weer een verhaal opleveren haha. Geniet nog even van je leuke tijd.
Knuffel vanuit oss -
02 Mei 2011 - 09:20
Cathelijne:
heeee Juud!
heb erg moeten lachen om je verhaaltje, vooral om die opa;) je hebt ook echt veel leuke foto's gemaakt!:D
nog maar een paar weekjes he! nu is het echt aftellen!! nou, geniet nog van de laatste weekjes! xxx -
02 Mei 2011 - 10:31
Chris:
Ha die Judith,
Wat een verhaal is dit weer, schitterend. Jullie zijn wel een stel bij elkaar zeg.....tapdiploma halen, geen oven en dan toch pizza eten en mannen voor de gek houden! Hoe durf je....lekker blijven genieten, kan nog even, en vele lieve gr. van mij. -
02 Mei 2011 - 10:41
Marieke:
Hey Judith,
Leuke foto's en wat een geweldig verhaal weer!
Lach me steeds rot en zie het al helemaal voor me!
Liefs Marieke en Ralph -
02 Mei 2011 - 14:59
Leonie:
Haha ja hebt ook nog serieus veel foto's gemaakt terwijl het niet mocht! Waarom verbaast me dat toch niet? Boefje! ;)
Ik moest heel hard lachen om het snurkverhaal. Sanne is wel een bikkel dat ze die spanjaard gewoon de waarheid heeft verteld!
Jullie hebben een leuke week gehad :). Heel veel plezier met talitha en tot 18 mei! whoehoe!
xxx
02 Mei 2011 - 19:43
Ellen M.:
Wow, jij maakt een hoop mee in zo'n korte tijd. Het is maar goed dat je verslagen schrijft en zoveel foto's maakt, kunt je het "later"nog eens rustig teruglezen.
Je hebt wel een supertijd zeg!
Geniet van je laatste Ierse weekjes!
Groetjes! Ellen -
03 Mei 2011 - 16:07
Isabelle:
Hee lieve JUUD!
Wat een leuk verhaal, had die van Sanne al gelezen, dus snapte meteen jouw titel haha. Maar het klinkt als een erg leuk weekje! Ik ben erg benieuwd naar jullie clip, is die ergens te zien hahaha?! Ik heb ook erg moeten lachen om mevrouw snurk haha en respect voor Sanne uiteraard. Nou succes met de laatste weekjes en ik zie je gauw in Oss! xx liefs -
07 Mei 2011 - 12:44
Carmen:
Jo Juut,
Zo dat klinkt als vakantie, nog maar 2 weekjes en je bent weer thuis en dan nog 1,5 maand ongeveer en ik zie je weer. Leuk verhaal!
xxx