Starting to say goodbye..
Door: judithinbelfast
Blijf op de hoogte en volg Judith
10 Mei 2011 | Verenigd Koninkrijk, Belfast
Het is weer een tijd voor een verhaal. Na mijn weekje vakantie ben ik alweer heel snel gewend aan het leven in Belfast. Vorige week zaterdag was het Koninginnedag, ik baalde natuurlijk flink dat ik dat niet kon vieren hier.. Bummer! Maar, aangezien we met genoeg Nederlanders zijn konden we best ons eigen feestje vieren. We hebben dus lekker samen gegeten, gelachen en ‘ik hou van Holland’ gekeken en ondanks dat we geen oranje outfit hadden, was het toch een beetje Koninginnedag! Dat hadden overigens de dag ervoor ook wel een beetje gevierd, aangezien ik gezellig bij Daan & Suus de Royal Wedding had gekeken, onder het genot van wat heerlijke hapjes! Vorige week maandag zijn we naar de Belfast Zoo geweest, de dierentuin dus. Het was heerlijk weer en we hebben het weer voor elkaar gekregen om in Ierland te verbranden! De dierentuin was erg leuk en groot, we hebben weer een hoop gelopen en waren blij dat we op een gegeven moment even lekker konden zitten om een ijsje te eten!
Dinsdag ging ik met Danielle en Suzanne naar de stad, zij wilden namelijk een tatoeage laten zetten. Ik ging mee als fotograaf, en ik moet zeggen, ze zijn mooi geworden hoor. En mam, ben maar niet bang, ik heb er geen.
Woensdag ben ik naar Sanne gegaan en hebben we (lekker) aan onze essays gewerkt. Ik wilde deze namelijk allemaal af hebben voordat Talitha kwam, en dat is me gelukt. Hoezee! Misschien wordt ik ooit nog goed in plannen! Nu nog hopen dat ze goedgekeurd worden natuurlijk, maar ze schijnen heel aardig te zijn voor Erasmus studenten dus ik maak me eerlijk gezegd niet zo veel zorgen. Afgelopen donderdag hadden we namelijk onze enige toets op het programma staan: European History. We hadden woensdag gevraagd of we deze mochten maken, dus dat hebben de volgende dag maar meteen gedaan. We hebben de toets tijdens de les gemaakt, in een lokaal verderop. We waren denk ik met 15 man en waren gezellig samen aan tafel gaan zitten. Een aantal mensen hadden aantekeningen en hand-outs van de lessen meegenomen. Jochum studeert geschiedenis, dat kwam ons goed uit. Het waren 14 meerkeuze vragen, en volgens mij heeft iedereen alles vraag 14 anders. Valt helemaal niet op toch? Toen we klaar waren mochten we de toets onder de deur door schuiven haha!
’s Middags ben ik met Jochum naar het vliegveld gegaan, een vriend van hem kwam namelijk ook op bezoek. Het was erg leuk om Talitha na 4 maanden weer te zien! We zijn in de stad uitgestapt en lekker wezen eten bij ‘the Basement’. We hebben verschillende dingen gedaan. Uiteraard zijn we wezen shoppen, naar de Kelly’s geweest, we hebben een sight-seeing bustour gedaan, koffie gedronken met Danny (broer van een vriendinnetje, hij woont al bijna 2 jaar in Belfast ondertussen), we hebben onze namen op de peaceline geschreven en zijn wezen stappen bij Vaudeville. Zaterdag zijn we naar Bangor geweest, een plaatsje aan de kust. Het weer was niet fantastisch, maar gelukkig begon het pas te regenen toen we weer in de trein terug zaten! We wilden ook nog de cityhall een bezoekje brengen, maar deze was helaas gesloten wegens een verbouwing. Gisteren hebben we samen met Sanne lasagne gemaakt en gegeten en zijn we naar de bioscoop geweest. Al met al een paar gezellige dagen!
Afgelopen vrijdag ben ik ook nog met Sanne, Simone en Corey naar Footloose geweest. Talitha wilde niet mee, dus die ik thuis gebleven en kwam later om wel mee uit eten te gaan. De musical was echt super leuk! We hadden weer goede plaatsen, 1e rij op het balkon, in het midden. Het was de cast die ook op West End in Londen hebben gestaan, dus aan zang- en danskunsten geen gebrek. Toen er allemaal mannen met ontblote bovenlijven kwamen (wat een sixpacks!) wisten we niet meer waar we moesten kijken haha! Het is in ieder geval zeker de moeite waard om een keer heen te gaan! ;)
Vanochtend was het weer zo ver, Talitha ging weer naar huis. ’s Ochtends dus nog even de tas inpakken, ontbijtje eten en richting het busstation. We gingen niet alleen, maar met een heel afscheidscomité. Er waren afgelopen weekend veel vrienden op bezoek die weer naar huis gingen, en Danielle vertrok vandaag ook. Het was erg raar om na 4 maanden afscheid te nemen. Terwijl ik nu mijn verhaal zit te typen zijn jullie alweer in Nederland, vreemd. Nu heb ik stiekem ook wel zin om weer naar huis te komen. Eerst nog mijn verjaardag vieren! Zaterdag geef ik een feestje en komen de andere Erasmus studenten eerst hier taart eten, daarna gaan we met zijn allen stappen! Dat lijkt me een goede afsluiter, over 8 dagen ben ik rond deze tijd namelijk ook weer op Nederlandse bodem.
Dit zal dus ook een van mijn laatste blogs zijn! Zoals tante Petra zei, het koffer inpakken zal ook zeker een verhaal opleveren. Ik zie er nu al tegenop en hoop alles mee te krijgen.
Mama & Carlijn, veel plezier vanavond bij Marco en denk ook een beetje aan mij!
Veel liefs vanuit Belfast!
X Judith
10 Mei 2011 - 15:51
Cathelijne:
Haaaa Juud!
Nog maar een weekje he.... de tijd is echt gevlogen!!
Wederom weer een leuk verhaaltje:D gezellige dingen gedaan met Talitha! Leuk!!
Alvast heeel veel succes met je koffer inpakken;) komt vast goed! Geniet nog van je laatste weekje en vooral van je verjaardag maandag! Je viert hem tenslotte niet elk jaar in Belfast;)
Tot volgende week! X -
10 Mei 2011 - 17:40
Rowena:
Juudje!
Nog even en je bent er weer!!! Jammer dat je Belfast moet missen, maar gelukkig voor ons :) Succes met je koffer inpakken en heeel veel plezier nog in je laatste weekje :) ook alvast fijne verjaardag hihi!
Tot snel,
xx -
10 Mei 2011 - 21:35
Manou:
Wauw, Juud! Jij weet altijd weer een leuk verhaal te schrijven en je hebt het al die 5 maanden vol gehouden. Ik ben trots op je!
Het avontuur zit er al weer bijna op voor je, maar volgens mij heb je het ontzettend naar je zin gehad. Hopen dat je bent geslaagd voor je toetsen en essays. Maak er een super verjaardag van maandag, dan doen wij hem over een paar maandjes dunnetjes over.
Take care & spreek je snel! XXX
11 Mei 2011 - 06:41
Pap:
Heh kleine meid van ons :-)
We zijn trots op je! Je hebt het heel goed volgehouden daar en lijkt wel een reisgids. Je kunt goed plannen, koffers pakken, bent een handige Harrie geworden en hebt geen tatoes :-) Straks haal je al je toetsen en diploma's (inclusief tap) ook nog.
Heel veel liefs en tot heel snel
XXX pap
11 Mei 2011 - 08:44
Lizanne:
Hee Judith!
Het was weer hartstikke leuk om je verhaal te lezen:D
En je komt al weer bijna naar Nederland!!!
Jammer dat je niet naar Marco kon, het was echt super, maar gelukkig kon je via de telefoon een beetje meegenieten!
Alvast gefeliciteerd en nog een fijne verjaardag daar!
Succes met afscheid nemen daar en je koffer inpakken en tot in Nederland! Liefs -
11 Mei 2011 - 08:59
Marie-Claire:
Lieve, lieve Juud,
We hebben je gemist bij Marco hoor (en niet alleen bij Marco!!), maar we hebben wel veel aan je gedacht...en gebeld! Haahahah....we wisten niet of je nu wel of niet iets kon horen. Zo was je er toch nog een beetje bij.
Samen met Talitha heb je volgens mij de laatste toeristische plekjes verkend, waarschijnlijk valt er nog veel en veel meer te zien in Belfast....misschien 'n idee om nog eens terug te gaan over een aantal jaar???
Tjonge, volgende week om deze tijd vlieg je weer deze kant op! Hopenlijk zijn dan je essays & toest goedgekeurd.
Ben blij dat je alleen maar fotograaf was in de Tatoe-shop en geen proef- konijn.
Succes met het selecteren en oprollen van de inhoud van je koffer,
gaat je helemaal lukken.
dikke kus & tot bels/mails/hyves/FB of msn, mama xxx -
11 Mei 2011 - 18:53
Isabelle:
Over een week ben je alweer in het pitoreske Oss.. wat is het snel gegaan! Ik kan de avond in cafe de Muis in Nijmegen nog zo goed voor me halen haha. Je laatste bezoek van Talitha was ook zeer geslaagd lees ik :) Geniet nog maar even van je laatste weekje en heel veel plezier zaterdag met je party!! en dan zie ik je heeeeeeel snel :D
xx liefs isa -
12 Mei 2011 - 11:01
Janne:
WOW 8 dagen (inmiddels nog maar 6), dat klinkt eng! Je weekje klinkt wel heel erg leuk. Dierentuinen zijn leuk, verbranden iets minder, maar dat wordt mooi bruin!
Enne las net op je FB dat je een A+ had voor je reflective journal, en ik ben ook trots op je! Geniet nog van die laatste dagen daar, en alvast een hele HELE fijne verjaardag!
Dikke liefs, en geniet van het vliegtuigmomentje in Nederland! -
12 Mei 2011 - 18:47
Anne:
Het klinkt allemaal hartstikke leuk wat ik gelezen heb!
Ik ben benieuwd hoe het je vergaat met het inpakken van je koffer. Er zal nu vast een sticker op komen met HEAVYWEIGHT!
Tip: rol alles op, dan past er heeeel veel in (het werkt écht!;))
En een mooie afsluiter om je verjaardag daar te vieren. Party Party!
Veel plezier het laatste weekje. GENIET! :) xxxxx -
13 Mei 2011 - 06:44
Chris:
Hallo lieve Judith,
Wat een prachtverhaal heb je weer geschreven. Het zal straks tegenvallen om je ei / verhaal niet meer op papier kwijt te kunnen en krijgen je ouders en vrienden vast rode oortjes van al die verhalen ! ha..ha..
Alvast een hele fijne verjaardag en nog vele jaren en succes met het inpakken en vele gr. van mij. -
15 Mei 2011 - 10:30
Petra:
Ha Juud
Zo dit wordt mijn laatste berichtje naar je, inderdaad dat koffers pakken zal nog een probleem worden maar dat is snel op te lossen. Trek ALLES over elkaar aan en zorg dat er in het vliegtuig NIEMAND naast je komt te zitten anders komt die klem te zitten ;-)) Geniet van je laatste dagen en een goede reis en tot horens.
Zonnige groeten uit Reurle. :->