Why should you visit Navan Fort? - Reisverslag uit Belfast, Verenigd Koninkrijk van Judith Kleinsman - WaarBenJij.nu Why should you visit Navan Fort? - Reisverslag uit Belfast, Verenigd Koninkrijk van Judith Kleinsman - WaarBenJij.nu

Why should you visit Navan Fort?

Door: judithinbelfast

Blijf op de hoogte en volg Judith

22 Januari 2011 | Verenigd Koninkrijk, Belfast

Hi fans! Hoe is het met jullie? Hier is nog steeds alles prima! Ondertussen ben ik alweer 2,5 week in Belfast.

Maandag zijn we naar school geweest en hadden we ’s avonds een international quiz met vragen over de landen waar alle internationale studenten vandaan komen, Nederland had natuurlijk een vraag over bitterballen haha. We eindigden met ons groepje (een mix van België, Spanje, Amerika en Nederland) op een gedeelde 2e plaats, nog best netjes! Het was gezellig en na de quiz hebben we nog een drankje gedronken in the Beehive (pub recht naast school). Dinsdag weer naar school, en ’s avonds gingen Simone en ik voetballen in de zaal. Dit keer geen vieze modderpoel dus. We waren met 10 man, dus 5 tegen 5. Na een uur zijn we gestopt. Het was erg leuk, ondanks een eigen doelpunt haha. Maar, ze vonden ons best goed. Moeten ze dan toch zeggen he.. Haha, volgende week weer! Gevolg van potje voetballen: een blaar van 2 vierkante centimeter op je grote teen.
Na het voetballen snel douchen en op naar de bioscoop. Dinsdagavond is dat namelijk maar 3 pond. Cheap! Dit keer werd het ‘Love and other drugs’, de film duurde bijna 2 uur dus ik heb het einde niet gezien. Haha mam, ik zal nooit meer zeggen dat het stom is om in de bioscoop in slaap te vallen.

De volgende dag om 9u weer lekker fris en fruitig in de les. Vandaag stond ook ‘Irish cultural landscapes’ op het programma. Hiervoor hadden we een presentatie voorbereid over ‘Navan Fort’, heeeeeel interessant. Voor degene die graag wat achtergrondinformatie willen: Emain Macha (Uitspraak: /ean axa/, Oud-Iers voor: De tweeling van Macha, ook Fort Navan. Het is een archeologische vindplaats in county Armagh in Noord-Ierland, waar onder andere restanten van een heuvelfort zijn gevonden. WAUW!
Ik zat in een groepje met Monika (Polen) en Keiva (Noord-Ierland). Er waren 5 groepjes en er moesten er 2 presenteren. Yes! Na twee spannende rondjes lootjes trekken kwam er een grote zucht van opluchting. Wij waren het niet, gelukkig! De groepjes van Sanne en Simone waren overigens wel de Sjaak, netjes gezegd haha. Na deze twee presentaties bedacht de leerkracht zich dat het haar wel leuk leek om nog een groepje de laten presenteren, en ja hoor, groepje 5 was de gelukkige, en dat waren wij natuurlijk! Balen! Het stelde eigenlijk niet veel voor, maar om je 3e les meteen een presentatie in het Engels te geven is ook niet erg makkelijk. Het ging prima en de leerkracht vond de groepjes erg goed.

Na school gingen Simone, Anne, Tjeerd en ik de stad in voor een lekker kopje koffie. Daarna kun je het natuurlijk niet laten om nog even te gaan shoppen, als je dan toch in het centrum bent! We zijn ook naar boven geweest een Victoria Square (winkelcentrum), daar heb je mooi uitzicht over de stad. De dinsdagavond pizza-avond was verplaatst naar woensdag ivm voetbal (en de jongens die naar een echte derby Belfast protestant - katholiek gingen), dus na het shoppen hoorde er ook een pitstop bij de supermarkt bij. Simone en ik hadden stiekem en pak Pieter Post cakemix in ons mandje gegooid en snel bij de andere kassa betaald. We zijn eerst naar huis gegaan om de cakejes te bakken en daarna terug om pizza te gaan eten. Dus na de pizza hadden we nog koffie met cakejes, en tijdens de film (grown ups, erg grappig haha) nog een lekker stokbroodje met kruidenboter haha! Nice!
Donderdag zouden er eindelijk mannetjes komen voor onze wasmachine en badkamerdeur. De wasmachine wordt nu als het goed is maandag gemaakt. Ik geloof er niks van, maar we zullen zien! De badkamerdeur klemde als een malle, we zouden een nieuwe krijgen. Maar blijkbaar is het een aparte maat deur, dus konden ze geen nieuwe vinden. Nu hebben ze er een stuk afgeschuurd en ja, hij kan normaal dicht! De wonderen zijn de wereld nog niet uit. ’s Avonds hadden we een housewarming party van twee Zwitserse meisjes, omdat ze, NU AL, een huis hebben, na 2,5 week! Helaas was de buurman er minder blij mee en werd het feestje voorgezet in een ander huis.
Vrijdag hadden we een nieuwe les: ‘Academic writing in English’. Best interessant! De man deed meteen heel erg zijn best om al onze namen te leren en was erg geïnteresseerd! Na de les gingen we boodschappen doen bij de ASDA, dat scheen goedkoop te zijn. Eerst 20/30 minuten lopen, en terug met de taxi. Volgens mij was het uiteindelijk niet heel veel goedkoper, dus de volgende keer gaan we naar de Lidl, die zit ernaast. Het scheelt dat je zelfscankassa’s had, dus Sanne en ik gingen zelf scannen. Die kassa zat constant te praten dat we het niet goed deden, en dan kwam er weer een mannetje. De winkel was misschien niet heel goedkoop, maar we hebben sowieso gratis gehakt, uien, kruiden en nog wat dingen haha. Sorry!
Vrijdagavond was de finale van the voice. Dit konden we volgen via de livestream van 538, dus dat hebben we ook gedaan! Erg gezellig, onder het genot van warme chocolademelk en thee.

Vandaag heb ik een heerlijke ik-doe-niks-dag. Volgens mij is dat de eerste sinds ik hier ben! Lekker uitgeslapen en net een paar afleveringen Prison Break gekeken! Vanavond gaat Corey koken voor ons. Jullie moeten haar blog trouwens ook lezen als jullie tijd hebben, erg grappig haha. http://coreyinbelfast.blogspot.com/ Ze vind het raar dat Simone een boterham met ham als ontbijt eet enzo!
Waarschijnlijk gaan we vanavond ook nog wel de pub in.
Morgen ga ik samen met Anne, Tjeerd en Jochum FC Twente – FC Groningen kijken. Ik ga er nog even een nachtje over slapen voor wie ik ben haha.. Natuurlijk zet ik PSV op mijn eigen laptop aan.
Maandag staat er een of ander uitstapje op het programma, als het goed is. En dinsdag een historische pubtour.

Tot snel.
Liefs,
Judith

PS: Mijn eerste bezoekers hebben hun tripje geboekt! Carlijn en Robbin komen van 8 t/m 13 maart langs! Leuk, Ik heb er nu al zin in! :)

• 22 Januari 2011 - 14:56

Leonie:

YES ik ben de eerste die een reactie post (zie wat een goede vriendin ik ben, Janne van Hout!)

wat leuk dat carlijn en robin komen! en zo snel al! leuk man :)
    haha ik moest lachen omdat corey het raar vindt dat sanne ham eet. en ik ga zo haar blog even checken.

maargoed, het klinkt nog steeds alsof je het onwijs goed naar je zin hebt en dat is waarschijnlijk ook zo. en hoe gaaf dat je voor 3 pond naar de film kunt! waarom is dat hier niet? ;) maar judith, ben je serieus in slaap gevallen?! haha heel typisch! ;)

veel liefs!

• 22 Januari 2011 - 15:02

Sanne:

Ik heb ook zo'n dag vandaag! (Alleen heb ik wel al de keuken gepoetst...) Vanavond kunnen we inderdaad wel naar het centrum!
    Grappig verhaal!
    xxx

• 22 Januari 2011 - 15:33

Mirna:

Leo, je bent wél een slechte vriendin!:P hahah
    Vet leuk je verhaal Juud!
    Jij vermaakt je wel zie ik zo ;)
    Ik ga zo ook maar weer eens wat schrijven, haha.

Ik hbe vandaag ook een ik-doe-niks-dag.Oke ik moet me wel inlezen voor maandag, maar dat komt wel, haha.

Spreek je snel!

• 22 Januari 2011 - 16:10

Marie-Claire:

Hoi Juud,

Geweldig om te lezen dat je zo goed je best doet op school...haahaha! Goed dat je vandaag een relax dagje hebt, ik was al bang dat je anders bij je enkels af zou knappen. Tjonge jullie hebben iedere dag IETS op het progamma, wel gezellig maar druk! Een leuk vooruitzicht dat Carlijn en Robbin komen hè! Wij moeten nog een datum prikken maar dat komt goed. Ben blij dat je snapt dat je in de bios lekker kunt pitten, ben nu niet meer de enige gelukkig! Heb jij ook al gepoetst net als Sanne...???
    Simone zal het nu en komende week ook druk hebben met haar logés. Ik zal eens kijken of ik recepten heb, maar je weet creatief koken kun jij ook....kijk anders op de AH site, staan ook lekkere dingen op.
    Geen spierpijn gehad van het voetbal?
    Vanavonds gaan wij effe naar Duiven, verjaardag Ellen en daarna nog naar Annietepiet, d'r 50ste verjaardag.

dikke kus mama

• 22 Januari 2011 - 16:18

Carlijn:

Jaaaa 8 maart!! Heb er zin in!

Leuk om je verhaal te lezen tijdens mn pauze bij de super haha!

Hoelaat gaan we morgen skypedaten?

• 22 Januari 2011 - 17:12

Iris:

Hee Judith,
    Wat fijn om te lezen dat het goed bevalt daar!
    Ik zal je verhalen volgen, vind het leuk om te lezen.
    Veel plezier als je vanavond nog de pub in gaat:)
    xx

• 22 Januari 2011 - 17:17

Anietepietje:

Hoi Juutje

Effe tijd over dus ben ik je effe aan het volgen.Nou ik hoef nie te vragen of je het naar je zin hebt. echt gaaf.
    Geniet er maar van en da zal wel lukke. Goed bezig ,dat je bent gaan voetballen je kunt straks zo naar de dames van Oss20.Nog veel pleziet en tot ziens.

Sarah Anietepiet.

• 22 Januari 2011 - 18:16

Janne:

YES ik vind Leonie Ruiter een goede vriendin haha (had dr even op t feit gewezen dat ze moest reageren haha)
    Ik heb 'Love & other drugs' gedownload, maar moet m van mezelf bewaren voor in Nepal haha! Hopelijk val ik niet in slaap, gek :P

Heerlijk al die tripjes en winkels en feestjes enzo! En super leuk dat Carlijn en Robin zo snel al komen!

Dikke liefsss!

• 23 Januari 2011 - 10:17

Joryl:

Klinkt weer leuk Judith! Sluit me volledig aan bij de rest, dus veel nieuws heb ik niet te vertellen.
    Het is iig heel fijn om te lezen hoe jullie je plekje daar al gevonden hebben, ben benieuwd hoe dat bij mij en Janne gaat verlopen.
    dikke liefs!

• 23 Januari 2011 - 10:33

Petra:

Ha lieve Juut
    Het gaat goed met je zo te lezen. Maar het is helemaal niet gek dat je NA het sporten (en dan nog wel VOETBAL) in slaap valt in de bios. hahaha gezellie voor je vriendinnen!!!! toch niet gesnurkt hoop ik!!!
    GA zo door met schrijven wij genieten ervan. Succes van de week en tot mails. Dikke kus van ons en Oma.

• 23 Januari 2011 - 11:16

Carin, Louis & Joost:

Goedemorgen Juutepruut,

Een letterlijk fantastisch programma cultuurproeven. Jij kunt ons t.z.t. alle hoogtepunten van Ierland probleemloos onder de aandacht brengen. Joost vraagt zich af of je er wel aan denkt dat bovenmatig drankgebruik jouw hersencellen aantast....Hij zou het leuk vinden als je hem bij terugkomst nog weet te herkennen!

• 23 Januari 2011 - 13:38

Anne:

Heee Juud!
    Haha leuk verhaaltje weer. Ik heb de film ook gezien (in Antwerpen met nederlandse en franse ondertiteling te gelijk) en uiteindelijk komen ze weer bij elkaar, geen spannend einde dus ;)
    Spreek je! xx

• 23 Januari 2011 - 14:55

Gerdien:

Hoi Judith,

leuk zo elke keer weer te lezen dat je het super naar je zin hebt. Volgens mij heb je het erg druk. Als ik deze weken zo lees, snap ik dat je in slaap valt in de bios. (dacht altijd dat ik de enige was).
    je kunt erg leuk schrijven. Ik hoor het je vertellen. fijn dat Carlijn en Robbin geboekt hebben. Ze hebben er zin in. Op naar een nieuwe week. Groetjes XX

• 23 Januari 2011 - 21:08

Isabelle:

Juudie!
    Haha ben je in slaap gevallen in de bios? Gelukkig heb je geen rib uit je lijf moeten betalen voor die film, 3 pond is echt niks zeg. Ik heb trouwens even gekeken of dat veel scheelt met euro's maar dat scheelt bijna niks dus de bios is daar very cheap inderdaad. Leuke verhalen weer, jullie maken best wat mee daar. Jullie hebben wel lekker veel vrijetijd, de ierse pubs lijken me erg gezellig :)
    Leuk dat je in maart al bezoek krijgt, kun je ze het mooie belfast laten zien!

Nou succes en veel plezier deze week, ik heb morgen lekker 2 toetsen, YES wat hou ik van de pabo haha.

xx Liefs

• 24 Januari 2011 - 07:23

Pap:

Morgen juutje, al uitgeslapen in het weekeinde? Zal wel niet helemaal gelukt zijn met het drukke programma.

Volgens mij hadden we gelijk. Die mensen bij jouw hebben geen verstand van voetballen ;-) Gaat toch weer tussen PSV en Twente. En jij weet dan wie straks wint.

We hopen dat het skypen de volgende keer wat makkelijk gaat met je microfoon, want het blijft leuk om je te zien.

Veel studieze deze week en maak er weer wat moois van.

Dikke kus.........pap

• 24 Januari 2011 - 16:21

RoBBin:

Heey juudje,, leuk verhaaltje weer;)
    en de cakjes zien er lekker uit mag je straks ook wel maken als je weer thuis bent hoor:D...